Goud prijs schommelt

Nadat de Federal Reserve de rente weer verhoogd heeft, is gebleken dat de goud prijs woensdag 15 mart weer stijgende was. De goud prijs steeg voor het eerst in vijf weken weer. De afgelopen vijf weken daalde de goud prijs juist. Het was voor de derde keer sinds de crisis dat de Federal Reserve de rente had verhoogd. De stijging van de rente was dan ook de grootste reden van de stijging van de goud prijs. De hoogte van de stijging van de rente bedroeg deze keer 25 basispunten, tot een bandbreedte van 0.75 tot 1%.

Het is opmerkelijk te noemen dat de goud prijs op dezelfde manier fluctueerde op de renteverhogingen als de vorige twee keer. Voor deze twee renteverhogingen daalde de goud prijs namelijk ook. En na de renteverhogingen stegen deze weer. De vorige twee renteverhogingen waren eind 2015 en eind 2016.

Het hoogtepunt dat de goud prijs de laatste tijd bereikt heeft was 1.190 euro per troy ounce. De afgelopen vijf weken was de goud prijs gezakt naar 1.130 euro per troy ounce. Nadat de Federal Reserve de rente met 25 basispunten had opgevoerd, steeg de goud prijs naar 1.145 euro per troy ounce. De prijzen stijgen vaker en daar kunt u gebruik van maken! Kom langs bij Goud Inkoop Maastricht en zie wat u voor uw goud krijgt!

Beleid van de centrale banken

Voor veel spaarders en beleggers is de opkomende inflatie zorgwekkender dan de renteverhogingen. De verwachte inflatie zal dan ook boven de 2 procent uitkomen, waarschijnlijk zowel in Amerika als in Europa. Voor de banken is dit toch geen aanleiding om het beleid aan te gaan passen.

Goud Inkoop Maastricht verwelkomt u graag in haar winkel

Wij hopen u binnenkort in onze winkel te mogen verwelkomen voor een taxatie van uw goud of zilver. U zult zien dat u bij ons altijd een hoge prijs voor uw meegenomen goud en zilver kunt krijgen.

Klik hier om in contact met de winkel te komen.